Завршетак радова на платоу у Игалу у наредних 20-ак дана

Санација плочника изнад маркета Арома у Игалу, као и самог објекта, започета у мају, већ неко вријеме стагнира. Старе плочице су уклоњене, плоча је на неколико мјеста отврена, а отвори заштићени само дрвеним палетама, даље од тога радови нису одмакли.

Ипак, завршетак се може очекивати у наредних 20-ак дана, а отвори ће бити затворени до почетка следеће седмице.

Како је за РТХН казао Горан Бошковић из компаније Моја трговина, радове је зауставио извођач, мада је инвеститору намјера била да посао оконча до почетка љетње сезоне.

– Одржали смо састанак са извођачем, гдје су се обавезали и дали нам динамику преосталих радова на платоу од неких 20-25 радних дана да све буде завршено, мада су казали да је то мало и песимистично, јер сматрају да могу завршити посао и раније – наводи он.

Бошковић истиче да је императив затворити отвoре због сигурности људи и дјеце, што ће бити завршено до понедељка, најкасније у уторак.

Иако је жеља инвеститора била да маркет отвори прије љетње сезоне, због компликација са извођачем, а и са добављачима, то неће бити могуће.

– Морамо то одгодити док не санирамо хидроизолацију и унутра морамо добро очистити. План нам је то све након сезоне. На жалост, Игало неће имати прилике да види објекат у пуном сјају током љета, али очекујем да већ 1. септембра то све буде комплетирано, како смо замислили – казао је он.

Бошковић информише да у плану нема промјене габарита објекта, већ ссамо спољашњи изглед. Биће постављене специјалне плоче, а инвестиција ће прећи милион еура вриједности. На пројекту је ангажован најбољи тим архитеката.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here