Завршавају Дани музике-вечерас концерт Загребачких солиста и Бориса Краљевића

Фото: Звездана Кујовић

Међународни фестивал Дани музике биће затворен вечерас концертом Загребачких солиста и Бориса Краљевића. На програму ће бити дјела Лудвига ван Бетовена, Пјотра Илича Чајковског и Франа Параћа.

Ансамбл Загребачких солиста основан је 1953. године у оквиру Радио Загреба. До сада су одржали готово 4000 концерата на свим континентима, у највећим свјетским центрима и најславнијим концертним дворанама. Изводе репертоар који укључује барокна, класична, романтичка, али и дјела савремене музике, с посебном пажњом усмјереном на актуализацију ранијих, али и представљање млађих генерација хрватских композитора.

Борис Краљевић, пијаниста међународног угледа, завршио је нижу музичку школу у Херцег Новом, средњу у Сарајеву, а редовне и постдипломске студије на Државном конзерваторијуму “Чајковски” у Москви. Учествовао је на националним и међународним такмичењима, освајајући прве и специјалне награде, а потом су услиједили и наступи у земљама Европе, Америке, Африке и Азије. Води и мајсторске курсеве у више земаља Азије и Европе, а педагошки дјелује у Сингапуру.

Концерт ће бити одржан у Дворани „Парк“ са почетком у 21:30.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here