Затворена прва фаза, у Институту Игало борави 440 пацијената

Јуче је затворена прва фаза Института “Др Симо Милошевић” и 180 пацијената је пресељено је у Медитерански здравствени центар, гдје се сада одвија комплетна рехабилитација. У Другој фази је тренутно 440 пацијената, од којих је више од пола фондовских.

Након успјешне туристичке сезоне и реализације холандског, данског и норвешког програма, чија је последња група отишла 25. октобра, протеклог викенда затворена је прва фаза Института Игало, а друга ће радити до 23. децембра, казао је за РТХН директор маркетинга Института Игало, Никола Мрачевић.

-Прва фаза је званичо затворена 30. октобра. Јуче је 180 пацијената пресељено из старог у нови дио Института и сада се искључиво у новом здању одвија рехабилитација. Према садашњим информацијама, то јест нашем плану, објекат друге фазе ће бити отворен до 23. децембра, тако да ће се цјелокупна рехабилитација фондовских пацијената  и постковид пацијената обављају у објекту друге фазе.

Већину пацијената сада чине домаћи, који долазе на рехабилитацију посредством Фонда здравства.

-Тренутно имамо 440 пацијената у објекту друге фазе, од тога су 250 фондовски пацијенти, 100 су пацијенти на постковид рехабилитацији, а остало су индивидуални корисници екс- ју понуде, мали број црногорских пензионера који користе рехабилитацију и незнатан број хотелских гостију који су само на смјештају и не користе терапије.

Објављен је и четврти позив за постковид рехабилитацију, а Мрачевић је подсјетио да све трошкове сноси Министарство здравља.

-Пацијенти бораве 12 дана у Институту, од тога су 10 терапијски- БО дани, а два дана викенда су слободни. Услов за аплицирање на постковид програм је да су боравили минимум седам дана у болници, то јест на хоспиталном лијечењу и да су били на респиратору или на неинвазивној вентилацији. Грађани Херцег Новог могу сви да се јаве у службу за позив пацијената која се налази у објекту прве фазе на првом спрату, или путем emaila postkovidrehabilitacija@igalospa.com,подсјетио је Мрачевић и додао да  сви који испуњавају услове треба да искористе право, те да ће бити позвани на рехабилитацију у Институт Игало.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here