Затворен конкурс за извршног директора Института Игало, стигле двије пријаве

На конкурс за извршног директора Института „Др Симо Милошевић“, који је затворен јуче, 18. новембра, стигле су двије пријаве.  Како сазнајемо, остављен је  рок за приспјеће пријава које су евентуално послате путем поште након чега ће Одбор директора разматрати и одлучивати о кандидатима  који су конкурисали за ову одговорну функцију.

Инститиут Игало већ дужи низ година послује са великим проблемима, оптерећен вишемилионским дуговима а намјера Одбора директора је да доведе професионални менаџмент који ће имати капацитета и знања да установу изведе из тешке ситуације.

Од децембра 2021. вршилац дужности директора је др Саво Марић.

Недавно је потписан Колективни уговор  по којем ће зараде од 1. новембра бити увећане јер су коефицијенти усклађени са запосленима у јавном здравству.  И два дана октобарске плате биће обрачуната по новим коефицијентима. То ће  зауставити тужбе радника које су додатно оптерећивале финансијску ситуацију у Институту. Све то би требало да утиче на стабилније пословање у наредном периоду. Запослени очекују и да ће Институт Игало проћи на тендеру за норвешки државни програм за 2024. годину, који ће бити затворен 21. новембра.

Наредни кораци зависиће и од 44. Владе јер је претходна на 71. сједници усвојила  низ закључака којим је задужила надлежна министарства, фондове и институције да размотре могућност повећања цијена,  могућност откупа акција, пружања финансијске помоћи и покрену рационализацију пословања Института Игало.

1 COMMENT

  1. Zna se da se DPS vraća. I da će njihov predstavnik biti direktor Instituta. Uvaženi gospodin Savo Marić je u najtežem momentu bio na čelu ove važne ustanove i da se lavovski borio za prava radnika, kao i za samu ustanovu. Neka DPS dokusuri ono što nisu uspjeli godinama unazad. Tako nam i treba!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here