ЗАТВАРАЊЕ БОЛНИЦЕ МЕЉИНЕ 31. ЈАНУАРА?

Стечајни управник Жарко Остојић упутио је допис Влади Црне Горе, министрима финансија и социјалног старања и здравства Милојку Спајићу и Јелени Боровинић Бојовић, Фонду за здравствено осигурање и предјседнику Општине Херцег Нови Стевану Катићу, да помогну опстанак болнице Мељине јер ће у супротном, због недостатка финансијских и медицинских средстава, болница престати са пружањем услуга од 31. јануара.

Како Остојић истиче за РТХН, не постоји могућност да се болница даље задужује, а тренутно немају средстава за гориво, лијекове, плате. Ипак, додаје да рјешење проблема постоји.

-Ако Влада и министарства не нађу за сходно да реагују, извјесно је затварање болнице. Рјешења има ако хоће, врло су једноставна и ту нема дилеме. Не можемо више да се задужујемо, немамо за гориво, таблете, плате, а Фонд касни за редовне исплате и немамо друго рјешење, казао је Остојић. 

Остојић појашњава да већ двије и по године контактира Минстарство здравља, али од маја не добија никакав одговор.

-Немам друго рјешење јер сам одговоран пред законом за разлику од других који закон не поштују. Са предсједником Општине Стеваном Катићем имамо коректну сарадњу по питању болнице. У овом граду и болници сам осам година, тако да сам ову установу цијенио и покушао да је одржим, казао је Остојић.

Подсјећамо, раније је и извршна директорица болнице др Оливера Елез за РТХН исказала бојазан да ће финансијска ситуација у овој установи, већ у јануару довести до озбиљних проблема и можда престанка функционисања болнице.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here