ЗАТВАРАЊЕ БОЛНИЦЕ МЕЉИНЕ 31. ЈАНУАРА?

Стечајни управник Жарко Остојић упутио је допис Влади Црне Горе, министрима финансија и социјалног старања и здравства Милојку Спајићу и Јелени Боровинић Бојовић, Фонду за здравствено осигурање и предјседнику Општине Херцег Нови Стевану Катићу, да помогну опстанак болнице Мељине јер ће у супротном, због недостатка финансијских и медицинских средстава, болница престати са пружањем услуга од 31. јануара.

Како Остојић истиче за РТХН, не постоји могућност да се болница даље задужује, а тренутно немају средстава за гориво, лијекове, плате. Ипак, додаје да рјешење проблема постоји.

-Ако Влада и министарства не нађу за сходно да реагују, извјесно је затварање болнице. Рјешења има ако хоће, врло су једноставна и ту нема дилеме. Не можемо више да се задужујемо, немамо за гориво, таблете, плате, а Фонд касни за редовне исплате и немамо друго рјешење, казао је Остојић. 

Остојић појашњава да већ двије и по године контактира Минстарство здравља, али од маја не добија никакав одговор.

-Немам друго рјешење јер сам одговоран пред законом за разлику од других који закон не поштују. Са предсједником Општине Стеваном Катићем имамо коректну сарадњу по питању болнице. У овом граду и болници сам осам година, тако да сам ову установу цијенио и покушао да је одржим, казао је Остојић.

Подсјећамо, раније је и извршна директорица болнице др Оливера Елез за РТХН исказала бојазан да ће финансијска ситуација у овој установи, већ у јануару довести до озбиљних проблема и можда престанка функционисања болнице.

3 COMMENTS

  1. Kako Vlada DPS-a, tako i Zdravka Krivokapića! Katiću, đe si, mo’š li ti što uraditi ali ne da obećavaš kao do sada? Sram vas bilo sve zajedno, da ovoliki broj stanovnika nema bolnicu!

  2. Zarko je zatvorio sve djevbio stecajni osm svog novcanika. Solana, Nivel, Brodogradiliste,Primorka Bar…. .Vojna Bolnica Meljine je na redu. A sto kazu Profesor I Katic Ali I Katnic. Oni su nacredu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here