Започета реконструкција Шеталишта од хотела Плажа до Мељина

Јавно предузеће за управљање морским добром започело је данас реализацију милион и по еура вриједног пројекта реконструкције Шеталишта пет Даница, на потезу од хотела Плаже до Мељина. Прва фаза подразумијева припремне радове, који ће бити завршени прије почетка љетње сезоне, док ће друга фаза, односно главни радови бити изведени на јесен.

Трасу Шеталишта данас су обишли представници Морског добра и Општине Херцег Нови.

Како је казао директор Морског добра, Младен Микијељ пројектна документација припремљена је у сарадњи са Општином Херцег Нови.

– Реализацијом ове фазе биће комплетирани радови на читавом појасу шеталишта. То је оно што смо жељели да урадимо и сад можемо заједно констатовати да ће припремни радови почети до почетка сезоне, главни након завршетка љетње туристичке сезоне, а свакако до краја године пројекат реконструкције шеталишта биће потпуно завршен – најавио је он.

Микијељ је подсјетио да су реализацији пројекта претходила два јавна позива, на којима није било понуђача, па је извођач изабран непосредном погодбом.

Младен Микијељ, директор ЈП Морско добро

– Одлучили смо се за фирму коју је држава изабрала као подизвођача на првој фази реконструкције шеталишта, која се тренутно реализује. Извођач је провјерен и сигуран сам да ће одговорити задатку и на вријеме извести радове који су неопходни како бисмо напокон имали Шеталиште пет Даница у пуном сјају. Вриједност радова је око милион и по еура – информисао је он.

Агенција за изградњу и развој града завршила је пројектну документацију, а Морско добро расписало тендер и одабрало најповољнијег извођача, казао је предсједник Општине Стеван Катић.

Стеван Катић, предсједник Општине Херцег Нови

– Уз ову дионицу и реконструкцију у Игалу добићемо комплетно уређено шеталиште поплочано и освијетљено, атмосферски и канализационо сређено од Игала до Мељина. Имаћемо уређено и лијепо шеталиште које Херцег Нови заслужује. Драго нам је да ће се санирати и ограда – казао је Катић.

Предсједник Скупштине Иван Отовић казао је да је  ово још један од доказа успјешне сарадње између локалне самоуправе и Морског добра, која траје већ три године.

Иван Отовић, предсједник Скупштине општине Херцег Нови

– Шеталиште је једно од симбола Херцег Новог и вјерујем да ћемо потпуном реконструкцијом уз подршку Морског добра добити репрезентативну пјешачку стазу, којом ћемо моћи да се подичимо. Веома је важно што су се неке ствари измијениле у последње три године. Морско добро у локалним самоуправама види партнере и само заједничким снагама можемо да превазиђемо проблеме који су се таложили претходних 30 година. И у наредном периоду заједно ћемо радити на побољшању инфраструктуре – казао је Отовић.

Представници Морског добра и Општине обишли су ову трасу прије три године и, како подсјећа Микијељ, обећали враћање Херцег Новом плажа којима је газдовала Вектра Бока и трајектне линије Каменари-Лепетане, као и реконструкцију Шеталиша пет Даница и Обале Николе Ковачевића, што је до данас и урађено.

1 COMMENT

  1. Hoće li biti označena tonaža kamiona koji tuda smiju da voze, ili ćemo ponovo izvlačiti kamion koji je propao kroz puknutu ploču Šetališta?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here