Прољеће 2024: Сервисне информације

Претежно сунчано. У сјеверним предјелима повремено умјерена облачност, а послијеподне или крајем дана понегдје и у осталим предјелима. Вјетар углавном слаб до умјерен, сјеверних смјерова, током дана у јужним предјелима југоисточни. Највиша дневна температура ваздуха од 18 до 29 степени.

ЗАБРАНА САОБРАЋАЈА

Због несметаног и безбједног наставка радова на полагању водоводних цијеви, на локалном путу у Мојдежу ће привремено бити измијењен режим саобраћаја данас, сутра и у понедељак. На потезу од скретања за село Сушћепан према Ратишевини саобраћај је забрањен данас и сутра, док ће у понедељак, 15. априла саобраћај бити забрањен од 9.00 до 15.00 сати. Саобраћаће аутобуске линије Херцег Нови – Мојдеж у 11.55 и 13.30.

АУТО МОТО САВЕЗ

На путевима у земљи саобраћа се уз повољне временске услове, а дуж клисура и усјека могући су наиласци на ситније одроне. Повремени застоји и ограничења су на путевима гдје је због радова измијењен режим вожње. Савјетује се опрезна вожња, прилагођена условима на путу, уз поштовање правила саобраћаја. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 18 саобраћајних незгода, у којима је једна особа задобила теже, а двије особе лакше повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице је данас планирано 25 летова, а пет их је за Београд. Први „Аir Montenegro“ био је у 7.30, вечерњи је у 19.30, а компаније „Аir Serbia“ су у 8.35, 15.20 и у 20.40. Четири лета су за Истанбул, по два за Беч и Париз, а остали су за: Меминген, Гдањск, Сабиху Гокен, Будимпешту, Варшаву, Лион, Лондон, Загреб, Атину, Краков, Милано и за Тел Авив. Из Тивта данас девет летова, а четири су  Београд; “Аir Montenegro” у 7.30 и у 17.10, а “Аir Serbia” у 8.50 и у 15.20. Два лета су за Истанбул, а по један за Лион, Беч и Биард.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз из Београда касни 40 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8.05. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:35. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има доволњо.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Јутрос је у наш град први стигао “Божур” из Београда, а за њим ће: “Транс-југ” из Београда, “Ленс” из Новог Сада, “Royal travel” из Ниша, “Blue line” из Суботице, па “Royal travel” из Београда и из Ниша. У 7.00 сати је кренуо “Оzlem tours” за Београд, у 8.35 ће “Центротранс” за Сарајево, у 9.30 “Божур”, па у 11.10 “Јадран експрес” за Дубровник, а у 12.10 “Југопревоз” за Требиње.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here