Замбелић Пиштало: Без примједби на на Нацрт одлуке о субвенцији трошкова боравка дјеце у вртићу

Ана Замбелић Пиштало, секретарка за културу и образовање

Секретаријат за културу и образовање Општине Херцег Нови није запримио ни једну примједбу нити сугестију на Нацрт одлуке о субвенцији трошкова боравка дјеце у ЈПУ Наша радост у Херцег Новом. Заинтересованих није било ни на централној јавној расправи, одржаној данас у скупштинској сали.

Изостанак примједбни, како наводи секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало указује на то да је Одлука добро написана, те да ће суграђани бити задовољни када она буде усвојена на следећем засиједању локалног парламента.

– Ово је једна у низу од одлука која се тиче субвенције трошкова боравка другог дјетета у вртићу. Основни услов је да двоје дјеце борави у ЈПУ „Наша радост“, а Општина ће из буџетских средстава, која су намјенски планирана за 2024. годину, суфинансирати са 50% трошковe боравка дјетета у вртићу – објашњава она.

Заинтересовани родитељи захтјеве подносе директно предшколској установи у складу са прописима, а установа је у обавези да комплетан извјештај са пратећом документацијом достави Секретаријату на увид и даље поступање.

– Морам да истакнем да је Одлука писана у складу са препорукама УНИЦЕФ-а, који говори да је неопходно обухватити што више дјеце предшколским васпитањем, што у нашем граду није велики проблем, рекла бих, пошто доста дјеце похађа ЈПУ „Наша радост“. Међутим, трошкови боравка су сваке године све већи, тако да су и Општина и одборници Скупштине општине препознали на неки начин потребу да их кроз ову Одлуку ми подржимо – наводи Замбелић Пиштало.

У ЈПУ „Наша радост“ имали су увид у нацрт Одлуке, са којом су сагласни, средства су обезбјеђена, тако да ће њена примјена почети већ од почетка новог уписног циклуса, јер је за очекивати да је одборници усвоје, закључила је Замбелић Пишало.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here