Добра предсезона у Градској луци Шквер најављује још бољу сезону

Судећи према најавама, али и солидној посјети током априла и маја, у Агенцији за газдовање градском луком очекују добру наутичку сезону, можда и приближну рекордној 2019. години.

Директор Агенције Божо Укропина прича да ће због добрих најава за ово љето ангажовати и сезонског радника.

Божо Укропина, директор Агенције за управљање градском луком

– Синоћ смо имали пристојну попуњеност за ово доба године. Почели су да долазе туристички бродови и надам се да ће ове године много бројнији него протекле двије, можда дођемо на 2018. или 2019. По броју долазака тих већих туристичких пловила. Остварили смо сарадњу са неким агенцијама са којима смо радили, са бугарског тржишта до сада нисмо добијали клијенте, они ће нам доћи почетком јуна. Ријеч је о већој групи пловила. Ако та сарадња почне, са тог тржишта имаћемо одређени број долазака. За сада мај показује, иако је лоше и нестабилно вријеме, да би ова година могла да буде пристојна – наводи он.

Наутичка сезона је, како прича Укропина, најинтензивнија од августа до октобра, посебно ако послуже временске прилике.

– Тада падају цијене најма пловила, као и сада, циjене су нешто ниже па они који планирају годишње одморе на такав начин резервишу пловила за тај период и нама се то види у промету, па ако је септембар, као последњих година лијеп мјесец, то заиста буде пун погодак – истиче Укропина.

Цијене ће, како је казао, остати на нивоу прошлогодишњих, када је повећан само износ за краће дневне боравке.

– Не размишљамо у том правцу. Цијеновно смо, од прилике, на нивоу Луке Котор, цијене су сасвим прихватљиве. У сваком случају, ми смо се опредјелили, када дамо цијену, што није случај са другим маринама које се баве овим послом, да цијена обухвата вез, таксе, струју, воду. То гост воли, а и нама је лакше – казао је он.

Уз повољне цијене, Шквер је због позиције, карактеристичне урбане цјелине због тврђаве Форте Маре и рустичних ресторана, конкурентан већим нaутичким лукама, попут Лазуреа или Портоновог.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here