Заједно обиљежили 3. децембар и 14 година постојања Наше ИД картице

Корисници Дневног центра за дјецу са сметњама и тешкоћама у развоју у Суторини и Дјечијег дома Младост Бијела, окупили су се данас у просторијама Нове шансе  и обиљежили 3. децембар Међународни дан особа са инвалидитетом, али и 14 година од отварања штампарије Наша ИД картица.

Предсједница НВО Нова шанса у Новом Весна Одаловић казала је да је захваљујући суграђанима опстала штампарија, али и Општини Херцег Нови која им је партнер на свим пројектима.

-У штампарији је пет особа са инвалидитетом у сталном радном односу. Током године запошљава се и више по уговору о раду кроз пројекат. Кроз Дневни центар 27+ за одрасла и стара лица, двије особе са инвалидитетом су ангажоване, што је огромно задовољство. Смањујемо број незапослених, али и чинимо хуману ствар за нашу омладину.

Према ријечима директорице Дневног центра за дјецу са сметњама и тешкоћама у развоју Драгице Косић, радује што заједно обиљежавају овај датум и потврђују квалитетну сарадњу.

-Оно што посебно радује је то што мислим да је Општина Херцег Нови показала један висок степен одговорности и бриге за лица са инвалидитетом. У једној невладиној организацији која је успјешна у раду отворен је сервис 27+. То је велика ствар за младе људе који су изашли из наше установе и ово представља комплетиран сервис за ОСИ и разлог је за задовољство, казала је Косић.

Директорица Дјечијег дома Младост Марела Савић казала је да су већ неколико пута заједно са Дневним центром из Суторине обиљежавали дане посвећене особама са инвалидитетом.

-Препознајемо и једни и други да је овај вид сарадње права ствар и да на таквој сарадњи и у будућности треба инсистирати и интензивирати у интересу свих наших корисника. Социјализација је основни постулат у нашем поступању, казала је Савић.

Подсјећамо, Међународни дан особа са инвалидитетом обиљежава се 3. децембра од 1992. године.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here