ЗАЈЕДНИЧКИМ ДЈЕЛОВАЊЕМ МОРСКОГ ДОБРА И ЛОКАЛНИХ УПРАВА СПРИЈЕЧИТИ ДЕВАСТАЦИЈУ ПРОСТОРА

Бесправна градња објеката, запуштени дјелови купалишта који нису тренутно закупљени, као и изливање фекалија у мору најчешћу су проблеми са којима се суочавају локалне управе на примору, чуло се на састанку представника Комуналних служби и ЈП Морско добро.

Како је саопштено из овог јавног предузећа, састанку су, уз представнике Служби Комуналне полиције и инспекције свих шест приморских општина, присуствовали и предсјединк Управног одбора Морског добра Блажо Рађеновић, директор Младен Микијељ, помоћник директора Ивана Франета, као и представници Службе за контролу Срђан Радић и Службе за уступање Андреј Пурић.

Јавно предузеће је изразило спремност да изађе у сусрет свим локалним самоуправама како би заједнички дјеловали на указане проблеме.

На заједничком састанку исказана је жеља да се заједничким дјеловањем санкционишу прекршиоци и спријечи девастација простора, присутна у свим општинама.

Рађеновић је указао на све уочене неправилности, као и сугестије и пријаве грађана, везане за зону морског добра и истакао конкретне предлоге за ефикасне одговоре на проблеме.

Навео је да је за убудуће неопходно подићи сарадњу на још већи ниво, тако што би се кроз заједничке контроле ефикасније реаговало, посебно у јеку туристичке сезоне.

Директор Младен Микијељ истакао је да је од великог значаја сарадња између инспекцијских служби које су у надлежности локалних самоуправа и Службе за контролу ЈП “Морско Добро“, како би се успоставио ред у овом дијелу Црне Горе, као најважнијем ресурсу са којим држава располаже.

Кроз квалитетну сарадњу између различитих институција Црне Горе и локалног становништва, могуће је унаприједити простор и стање, како би остварили бенефите од предстојеће туристичке сезоне, сматра Микијељ.

Представници Служби Комуналних полиција и инспекција свих приморских општина изнијели су своје проблеме, као и предлоге за њихово ријешавање у најкраћем могућем року. Без обзира на недостатак кадрова, како се чуло на састанку, улажу све могуће напоре да одговоре на Захтјеве Јавног предузећа за инспекцијски надзор.

На крају радног састанка директор Младен Микијељ истакао је да су након формирања канцеларија у свим приморских општинама створили још бољи услови да се процес спровођења контроле обавља на квалитетнији и бржи начин.

1 COMMENT

  1. Da li se to odnosi i na strane investitore koji su danas u podgorici sa visokih pozicija dobili ozbiljne kritika na račun uzurpiranja državne imovine . Lazaret uzurpirao državnu imovinu i dobio zakup morskog dobra bez upotrebne dozvole. SDT SDT SDT jel se pale kome lanpice na ovo .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here