Заједнички концерт Музичке школе и Градске музике одушевио публику

Фото: архива РТХН

Ученици и професори Музичке школе и Градска музика Херцег Нови заједничким концертом синоћ у пуном павиљону обиљежили су Свјетски дан музике. Заједнички наступ био је успјешан, а публика их је поздравила громогласним аплаузом.

Директорица Музичке школе Нивес Ненадовић истиче да је ово дивна сарадња у предивном простору.

-Акустика је одлична за гудачке инструменте, мислим да је све било како треба и да смо на прави начин прославили наш заједнички празник. Мислим да смо се супер уклопили. Наши ученици су и чланови Градске музике и имамо дивну сарадњу. Имамо у плану да наши ученици имају концерте у овом простору, казала је Ненадовић.

Задовољна наступом је и капелница Градске музике Валентина Кулиновић.

-Први пут смо пробали и мислим да смо успјели. Имали смо заједничку прославу и надам се да ћемо је наставити. Желимо да се дјеца што више упознају са инструментима које нуди Музичка школа, да се опредјељују за дувачке инструменте и да у наредној школској години једном мјесечно имамо концерте ђака Музичке школе у нашем објекту, казала је Кулиновић.

Извели су и композицију „Пјевај, Босно“, коју су увјежбали са професорицама Јеленом и Антом Поповић на виолинама, казала је Кулиновић.

-Репертоар је, пажљиво биран, што би се рекло „по старини“ и све смо хронолошки поређали. Изведене су композиције од најранијих до савремених, казала је Кулиновић.

Цијели наступ пратио је пијаниста Данило Кулишић који је на мастер студијама у Новом Саду.

-Јако ми се свиђа сала, публика је била дивна, честитам и дјеци и професорима који су све организовали и приредили дивно вече за публику. Ја сам игром случаја пратио одређене трачке и било ми је дивно. Сви су професионални и дивно су звучали, казао је Кулишић.

На крају концерта наступила је вокална солисткиња Ламија Соколовић која је извела композицију „Кад ја пођох на Бембашу“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here