Задовољство норвешких пацијената због повратка у Игало

Норвешки пацијенти, који су прије два дана стигли у Институт Игало, повратак на рехабилитацију су ишчекивали двије године. Терапије које им пружају у нашој установи од 1976. године,  када је почео државни програм те земље у Игалу, су за многе незамјенљиве у побољшању њиховог здравственог стања.

Један од пацијената, Марк, истиче да је срећан што је поново у Институту након двије године паузе због пандемије.

-Недостајао ми је боравак у вашем граду. Увијек је лијепо бити овдје, сви су веома љубазни и предусетљиви, а терапије ми много користе. 

И Мартин је задовољан је услугом у Институту.

-Веома је добро, просли пут сам био на Тенерифама, а овог пута морао сам доћи у Игало, и веома ми се допада.

Према ријечима директора маркетинг службе Николе Мрачевића, сви су више него задовољни од првог дана, јуче су имали љекарски преглед и већ почели са терапијским процедурама.

-Наша медицина је свугдје високо котирана, добија највише оцјене и они су ради тога у Игалу. Терапијске процедуре које овдје могу добити, индивидуалан приступ – један терапеут на једног пацијента, тога више нема у Европи. Осим тога, наше игаљско љековитои блато и минерална вода Игаљка су веома значајни у рехабилитацији реуматских обољења због којих они долазе. То им је најважније, а ми се трудимо да одржимо ниво смјештаја и исхране, и да буде све како је уговорено, поштујући све епидемиолошке мјере које су још на снази.

Ускоро стиже нова група пацијената из Холандије, а веће групе Данаца и Швеђана на јесен.

-Трећу групу Холанђана очекујемо у недељу. Они ће у Институти боравити  негдјесо  15. – 20. маја, Они увијек долазе у предсезони, а биће их укупно око 100. Када је ријеч о Швеђанима и Данцима , сада су то углавном индивидуални доласци у мањим бројевима 10 до 15, а веће групе се очекују на јесен, у периоду септембатр-октобар.

И Прва фаза се постепено попуњава, и ускоро ће и њени капацитети бити попуњени.

-Тренутно су ту фондовски пацијенти, ускоро ће почети и смјештај постковид пацијената. У наредном периоду очекујемо значајно повећање броја постковид пацијената на рехабилитацији, с обзиром да су промијењени критеријуми – смањен је број дана болничког лијечења, чиме је знатно већи број оних који су тренутно задовољили критеријуме. Поред тога у наредном периоду почињемо са пријемом синдикалних група и црногорских пензионера, тако да ће капацитети обје фазе бити попуњени почетком маја.

Подсјећамо, ове године у Институту ће боравити групе од 108 пацијената, по 28 дана, све до 25. октобра, кад је планиран крај програма за ову годину.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here