ЗА УЗГОЈ ШКОЉКИ У БОКИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ УКРАЈИНСКИ ИНВЕСТИТОРИ

Предлог пројекта узгоја острига у Боки представила је Оксана Сљусаренко, потпредсједница за Балкан при Украјинској међународној привредној комори током јучерашњег састанка са предсједником Привредне коморе Црне Горе Властимиром Голубовићем.

Пројектом украјинских инвеститора у Бококоторском заливу, искористио би се потенцијал црногорског мора за производњу високопротеинске хране. Реализацију овог пројекта би пратили најквалификованији научници и специјалисти у области марицултуре, истакла је Сљусаренко.

Предсједник Голубовић је саговорницу упознао са оквирном процедуром издавања дозвола за узгој у мору, посебно када је у питању узгој страних врста, као и са чињеницом да због смањења ресурса дивљих рибљих врста и шкољака, приоритет треба дати аквакултури и могућности коришћења осталих потенцијала за производњу здраве хране из мора.

– Привредна комора је заинтересована да подржи пројекте одрживог развоја и заштите биодиверзитета, очувања ријетких животињских врста, те производње здраве хране из морског потенцијала у складу са овим принципима – закључио је Голубовић.

Акценат разговора биле су нове могућности унапређења привредне сарадње кроз интересовање компанија које послују под окриљем те асоцијације, а нарочито у сегменту одрживе економије и производње здраве хране из морског потенцијала.

Предсједник Голубовић је казао да украјинске компаније и привредници треба да јачају сарадњу са црногорском привредом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here