За продају земљишта хотела Игало чека се пресуда Апелационог суда

Хотел Игало у власништву Вектра Боке у поступку је принудне продаје ради наплате потраживања некадашњих власника земљишта на ком се објекат налази, процес су преко Привредног суда одгодили бивши радници окупљени у НВО „Бивши радници Вектра Боке”.

Како подсјећа правни заступник породице Ацовић, адвокат Вуко Шимрак, најприје је Државно тужилаштво забранило продају имовине, јер је, наводно стечена криминалном дјелатношћу, за шта није било основа, пошто је ријеч о некретнинама некадашњег хотелског гиганта УТРО Бока, што Тужилаштво није разликовало.

Вуко Шимрак, адвокат

– Виши суд је ту мјеру укинуо и чак је и одбио, али је у међувремену, под притиском радника, које је нека групација индоктринисала, Привредни суд је донио привремену мјеру, којом је одгодио продају, ради заштите стечајне масе. Очекује се одлука Апелационог суда. Добро би било да се хотел Игало прода, јер је то једини начин да Херцег Нови дође до добре инвестиције – наводи он.

Укупна потраживања су око 12 милиона, од чега по четири Ацовићима и држави, нешто више од два Општини Херцег Нови, а остатак потражују бивши радници Вектре, информише Шимрак.

– Интерес је државе је она наплаћује, али и Општине. Да ли ће то бити или не, видјећемо. Друга варијанта је стечај, али то води у дубиозу. Овако би се сви наплатили, а интересовање је огромно. Иберостар је заинтересован, хотелски комплекс који доноси крупни капитал, има новца, само му треба да без правних сметњи може да улаже – казао је Шимрак.

Породици Ацовић из Швајцарске након 43 године судског спора враћено је земљиште на којем је изграђен хотел. По судској пресуди њихова потраживања су око четири милиона еура са каматама, док је вриједност земљишта процјењена на 15 милиона, али је објекат изузет јер је намјењен за рушење.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here