За почетак школске године дјечији мјузикл „Змај са Спаса“ у Дворани Парк

Дјечији мјузикл „Змај са Спаса“, у копродукцији ТО Будве, Фестивала „Ћирилицом”, Народне библиотеке Будве, Дечјег позоришта Пинокио и Чича Мичиног позоришта Београд биће одигран сутра (петак, 8. септембар) у Дворани Парк.

Како наводе из ЈУК Херцег феста, до сада мало позната легенда о Змају који је живио на брду Спас изнад Будве, након вишегодишњег истраживања, дошла је у руке младом редитељу Матеји Поповићу који је по идејном предлошку Марка Кентере, написао драмски текст.

У представи глуме Ваја Дујовић, Драгана Дабовић, Иван Михаиловић, Владимир Нићифоровић, Драган Петровић, Јована Берић, Новак Радуловић и Матеја Поповић.

Први је пут да се припрема у Будви на неком љетном фестивалу предства са основом у културно-историјском наслијеђу. Вук Стефановић Караџић и Вук Врчевић су прије скоро 200 година истраживали ову легенду и успјели да сакупе неколико пјесама о Спасовданским свечаностима, о дјевојци коју је отео змај.

Оно што пројекат чини неодољивим је што та стара локална прича невјероватно подсјећа на добро познату бајку коју је популарисао Дизни студио – „Љепотица и звијер”.

ЈУК Херцег фест подржава у процесу припреме ансамбл представе „Змај са Спаса” и најмлађој публици честита почетак школске године у којој ће бити више прилика за сусрете у позоришту и биоскопу.

Почетак представе је заказан за 20 сати, цијена улазнице је 3 еура, а препоручени узраст је 5+ година.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here