За основце и средњошколце почело друго полугодиште

За ученике основних и средњих школа, школско звоно данас је означило почетак  другог полугодишта.

Послије двадесет дана зимског распуста ученици су поново у клупама. Зимски распуст у Основној школи „Дашо Павичић“ искористили су да дјеци омогуће боље услове за рад, казала је директорица Босиљка Перуновић.

-Заиста се доста тога одрадило, реновирали смо сутерен, завршили смо и лифт, само чекамо да нам се одобри атест. Средили смо и кино-салу, тако да ће нам сада Дан школе и све приредбе које имамо бити у некој љепшој и угоднијој атмосфери.

Фото: Босиљка Перуничић, директорица ОШ „Дашо Павичић“

Бољи услови рада сада су и у подручном одјељењу школе „Дашо Павичић“ у Суторини у којој наставу похађа 158 ђака, каже Перуновић.

-Тамо смо током јануара оспособили гријање, тако да сада поред ТА пећи и клима имамо и котао који ради. Промијенили смо и драперије и направили један угодан простор за рад, рекла је Перуновић.

Током првог дијела јануара припремали су се за почетак другог полугодишта и у Основној школи  „Милан Вуковић“, каже директорка Маре Вујиновић.

Фото: Маре Вујиновић, директорица ОШ „Милан Вуковић“

-И овог распуста урадили смо много да дјеца уђу у чисту и уредну школу. Водило се рачуна посебно о хигијени, а исто тако и о школској и педагошкој документацији. Наставници су долазили у школу, јер, распуст је за дјецу, не и за запослене који су долазили да прегледају своје одјељењске књиге и све што је потребно да би се у друго полугође ушло са уредном документацијом.

Зимски школски распуст за ученике је био предах од свакодневних обавеза и учења, а сада се, након паузе враћају књигама, учењу и ђачким бригама. Дјеца су задовољна дошла у школу гдје их је сачекала уреднија и сређенија школа.

Према школском календару, друго полугодиште ће се завршити 14. јуна, а за матуранте 17. маја.  Љетњи распуст трајаће до 31. августа.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here