ЗА ОКТОБАРСКУ НАГРАДУ СЕДАМ ПРЕДЛОГА И ДВА ЗА ПОВЕЉУ

239

Жирију за додјелу Октобарске награде и Повеље града пристигло је седам предлога за Октобарску награду и два за Повељу града.

За Октобарску награду Ружицу Зеленику предложили су Фондација Ива Бијелић и Клуб добровољних давалаца крви Херцег Нови. Мјесну музику Ђеновићи предложила је мјесна заједница овог насеља. За Милоша Богдановића предлози су стигли од  невладиних организација Михољски збор Тиват и Ступови. Група грађана и девет невладиних организација: „Риза“, „Нада“, „Ксена“, „Културна мрежа Бијела“ , КУД Игало, „Европски дом Тиват“, Удружење и Савез удружења  родитеља дјеце са тешкоћама у развоју Подгорица и Удружење родитеља дјеце и омладине са тешкоћама у развоју Херцег Нови  предложили су Љиљану Крстић. За Неђељка Кочетановића, стигао је предлог Мјесне заједнице Зеленика.  Кандидат за највеће градско признање Библиотеке и читаонице  Херцег Нови је Вишња Косовић, а  Дјечијег  Дома  Младост Бијеле Зорица Лучић Норстреад.

За Повељу града стигла су два предлога. Мјесна заједница Херцег Нови предложила је постхумно  Драгољуба Ђуричића, а  Градска Библиотека и читаоница Владимира Рогановића.  

Јавни позив за предлагање кандидата био је отворен до 15.септембра. Највећа признања, након одлуке жирија, биће уручена на свечаној сједници Скупштине oпштине 28. октобра. Ова признања до сада је добило око 170 појединаца и организација.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here