За новске средњошколце четири награде на такмичењу фризера јужне регије

Фото: СМШ Иван Горан Ковачић

Двије специјалне награде, које се највисочије рангирају, сребро и бронзу освојили су ученици фризерског образовног профила СМШ “Иван Горан Ковачић” на такмичењу школа јужне регије које је одржано у Котору, у организацији Ресурсног центра за слух и говор “Др Перута Ивановић”.

– Наши ученици, Хамза Демо ученик IIIф одјељења освојио је двије специјалне награде које су на вишем нивоу од првог мјеста тј златне медаље, у категоријама плетенице и авангардиа, а из категорије свечана школска пунђа, треће мјесто – бронзу. Ученица IIIф одјељења Ања Божовић, освојила је друго мјесто у категорији авангардиа, док су Оливера Балабушић ученица IIф и Бранислав Пејовић, ученик IIIф одјељења показали добар резултат и такмичарски дух који је красио ово такмичење. Ментор ученика била је наставница Снежана Поповић. Жири је похвалио све ученике јер су показали умијеће, вјештину, креативност, посвећеност и љубав према овом послу, саопштавају из новске средње школе.

Ученици су имали 30 минута за израду фризуре на лицу мјеста у свим категоријама, осим за категорију авангардиа гдје је модел био урађен и имали су 15 минута за излагање.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here