Вукшић: Црна Гора је жедна слоге, зато смо се ујединили

Парламентарни избори 2023.

„Народна коалиција – Сложно и тачка“ представила је програм кампање, визуелни идентитет, као и план кампање.

Носилац листе и предсједник Демохришћанског покрета Дејан Вукшић је казао да је Црна Гора жедна  слоге. Навео је и приоритете Народне коалиције.

-Приоритет број један је расвјетљавање неријешених убистава у Црној Гори.  Приоритет број два је Измјена Закона о тајности података и Закона о Агенцији за националну безбједност. Када погледам персонални састав одређених листа које су потврђене на овим изборима видим и лично сматрам да одређена лица никада не би прошла безбједносну провјеру, а очито су већ унапријед планирани за обављање одговорних државних функција. На овај начин полуге власти поново преузимају оне криминалне структуре против којих смо се борили, али сада само преко неких других људи.  Приоритет број три јесте реформа – ресет правосуђа уз измјену законске регулативе и хитно доношење Закона о поријеклу имовине по италијанском моделу. Уз праве људе уопште не сумњам да ће ови приоритети бити успјешно реализовани, рекао је Вукшић.

Предсједник Праве Црне Горе Марко Милачић казао је да Народна коалиција  нуди  конкретна решења по свим кључним областима.  

-Циљ нам је формирање посебног Министарства за бригу о породици. Већ смо припремили низ измјена закона у овој области. Залагаћемо се за реформу образовног система, а прије свега за школе без вршњачког насиља. Народна коалиција ће формирати Фонд за социјалну бригу и социјалну солидарност старијих, из којег ће се по јасно дефинисаним критеријумима исплаћивати додатак за све грађане Црне Горе старије од 67 година, а који немају никаквих примања, казао је Милачић.

Предсједник Слободне Црне Горе Владислав Дајковић поручио је да је Народна  коалиција  настала јер су грађани тражили  јединство и слогу, а не свађе и расколе.

-Дајемо ријеч да ћемо ријешити питање држављанства за преко 40 000 Срба и Српкиња у Црној Гори, да ћемо ријешити проблем легализације, које мучи у овом тренутку скоро сто хиљада грађана Подгорице, а много више на нивоу Црне Горе, рекао је Дајковић. На конференцији су говорили чланица предсједништва Демократске српске странке и предсједница Скупштине Котор Маја Мршуља и потпредсједник Општине Беране Младен Премовић

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here