Вукаловић на фестивалу младих у Сочију

Марина Вукаловић, предсједница одборничког клуба Нове српске демократије, Праве Црне Горе – За будућност Херцег Новог и Боке учествује на једном од најпрестижнијих омладинских фестивала на свијету, саопштено је из тог одборничког клуба.

Ријеч је о Свјетском фестивалу младих у Сочију који је ове године окупио преко 20 000 младих културних дјелатника, политичара, предузетника, научника и новинара  из 190 земаља. Фестивал ће ми сигурно донијети нова пријатељства и ширење знања о постојању различитих националних култура и традиција. Овакав догађај показује да на Западу и код нас доминантни медијски наративи о Русији нису универзално прихваћени, већ да велики број младих из различитих крајева свијета другачије доживљава и вриједнује руску политику, културу и традицију. Сочи је данас свјетски центар младих, који исказују љубав и поштовања према руској држави, истакла је Вукаловић.

– Током трајања фестивала  у  прилици сам  да се сретнем са великим бројем истакнутих људи из јавног живота Русије и цијелог свијета, као и да узмем учешће у бројним панел дискусијама. Посебну пажњу учесника фестивала су привукла излагања  Дмитрија Медведева, Сергеj Лаврова и Марике Закхарове, као и  наших прослављених умјетника Емира Кустурице и Милоша Биковић. Фестивал је још једна потврда блискости српског и руског народа, дубоко укоријењеног поштовања и братске љубави која успјешно одолијева разним притисцима – поручила је Вукаловић.

Фестивал којег је отворио руски предсједник Владимир Путин  траје  од 27. фебруара до 7.марта, а обухвата више од 800 културних, образовних, научних и спортских догађаја. Међу учесницима поред представника земаља из Азије, Африке и Јужне Америке, присутне су и делегације великог броја европских земаља, укључујући  и Велику Британију, Њемачку,  Француску и  Италију, наведено је у саопштењу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here