ВУЈОВИЋ: ПРОТЕСТИ УГОСТИТЕЉА НИСУ АДЕКВАТНО РЈЕШЕЊЕ

ФОТО: РТЦГ

Протести угоститеља, усљед оштријих епидемиолошких мјера, у овом моменту нијесу адекватно рјешење сматра представница НВО Угоститељи Црне Горе Милена Вујовић

Она је за РТЦГ казала да су из ове НВО од почетка апеловали на грађане да поштују мјере и да се вакцинишу, те да су покушали да нађу модел да епидемиолошка ситуација буде стабилна, али и да они буду задовољни послом.

– По питању протеста не могу да кажем да имамо консензус. Наши чланови су бројни угоститељи, власници ноћних клубови, њихови запослени и то су људи који више од годину трпе највише ограничења у раду – рекла је Вујовић у Јутарњем програму ТВЦГ.

Истакла је да протести нијесу адекватно рјешење, нарочито у вријеме све учесталијих протеста различите природе.

– На тај начин шаљемо негативну слику о Црној Гори као туристичкој дестинацији и то никоме од нас не иде у корист. У овој ситуацији ми разумијемо реакцију угоститеља са приморја, јер је врхунац сезоне, а очекивали су много – истакла је Вујовић.

Нагласила је да ће покушати да покрену дијалог са надлежним институцијама, те да су до сада имали добру комуникацију са њима.

– Ово је нешто што нисмо очекивали, али разумијемо њихову забринутост за епидемиолошку ситуацију. Наши захтјеви ће ићи у правцу тога да се мјере што прије коригују –  истакла је Вујовић.

Каже да је већина угоститељских објеката на граници опстанка, те да се доводи у питање егзистенција запослених у тој дјелатности.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here