ВУХАН ДОМАЋИН КОНФЕРЕНЦИЈЕ ПОСВЕЋЕНЕ ЗАШТИТИ МОЧВАРА

РТХН у сарадњи са глобалном кинеском медијском кућом CCTV News Content Co., Ltd реализује серијал видео записа и прича из НР Кине.

Вухан, град у централној Кини, биће домаћин 14. конференције уговорних страна Рамсарске конвенције (ЦОП14), саопштила је јуче кинеска Национална управа за шумарство (НФГА).

Према тој управи, конференција ће почети 21. новембра 2022. године и трајаће до 29. новембра 2022. године. Ово је први пут да ће Кина бити домаћин ове конференције.

Рамсарска конвенција, позната и као Конвенција о мочварама је међувладин уговор који пружа оквир за национално дјеловање и међународну сарадњу у очувању и мудром коришћењу мочвара и њихових ресурса. Конвенција за сада броји 172 уговорне стране.

Сваке три године, представници уговорних страна се састају како би донијели одлуке о управљању конвенцијом и усмјеравању њеног спровођења.

Од свог придруживања Конвенцији 1992. године, Кина је предузела различите акције како би се ухватила у коштац са глобалним изазовима као што су смањење мочварних подручја и еколошка деградација.

Земља је усвојила низ мјера за заштиту мочвара, укључујући промовисање законодавства о мочварама, спровођење планова за заштиту и обнову мочварних подручја, одређивање мочвара од међународног значаја и спровођење њиховог истраживања.

Кина је до сада одредила 64 мочварна подручја од међународног значаја, 602 мочварна природна резервата и 1.693 мочварна парка, наводи НФГА.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here