ВУЧУРОВИЋ: ВЛАДА ИМА МЕХАНИЗМЕ ЗА ИЗЛАЗАК ИЗ КРИЗЕ

Тешку економску кризу у свијету, која није заобишла ни Црну Гору, изазвали су пандемја и рат у Украјини. Влада ДПС-а до 30. августа 2020. године, као ни Влада Здравка Кривокапића након тих историјских избора, нису изградиле механизме одбране од кризе, сматра функционер Демократског фронта Јован Вучуровић.

Иако је тренутно доминантна реторика да Скупштина изгласавањем закона може да ублажи посљедице кризе, Вучурoвић истиче да и Влада има механизме за излазак из ове ситуације.

– Влада може да се бави акцизама, другим темама и доношењем важних одлука на економском и социјалном плану. То што не раде јасан је сигнал да ова Влада није била добра, да посљедњих мјесеци постоје тешки сукоби између Здравка Кривокапића, Милојка Спаића и Јакова Милатовића са једне и потпредсједника Владе Дритана Абазовића са друге стране. Дакле, ми смо жртве сукоба унутар Владе и покушаја ДПС-а да се врати на власт – казао је он за РТХН.

Вучуровић је мишљења да је излаз из ове ситуације формирање техничке Владе од парламентарне већине, која ће организовати ванредне парламентарне изборе.

Он је, у име Демократског фронта, поново позвао представнике УРА-е и СНП-а на дијалог у оквиру парламентарне већине.

– Након свега што су урадили УРА и СНП, што је по нама издаја изборне воље грађана, ми их охрабрујемо да се, ипак, врате парламентарној већини, коју је народ бирао и да покушамо да се договоримо, да формирамо техничку Владу, која ће организовати ванредне парламетарне изборе – казао је Вучуровић.

Демократски фронт се оштро противи намјери формирања мањинске Владе, што је, како је казао, прекрајање изборне воље грађана. Вучуровић истиче значај предсједника Скупштине Страхиње Булајића који се налази под великим притиском, јер одбија да закаже сједницу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here