Водовод у посјети Конавлима, договорена сарадња на међународним пројектима

Плат

Могуће измјене хрватских закона о водоснабдијевању и начин на који би оне утицале на сарадњу предузећа Водовод и канализација ДОО и Конавоског комуналног друштва биле су теме састанка делегација два предузећа у Конавлима.

Како је саопштено из херцегновског Водовода, извршни директор Боро Лучић са сарадницима посјетио Општину Конавле и Конавоско комунално друштво, под чијим окриљем послује и њихово водоводно предузеће.

На састанку су размијењене и информације о плановима за припрему љетње сезоне и неопходности санације главног цјевовода, којим се вода допрема са водостана Плат до нашег града. Између осталог је договорена  и заједничка сарадња на међународним пројектима, као и динамика заједничких састанака у предстојећем периоду.

– Главна тема је била сарадња по питањима водоснабдијевања али и заједничке апликације на међународни позив за достављање пројеката из области водоснабдијевања. Договорено је да Водовод и Конавоско комунално друштво буду партнери на том пројекту. Обје стране су истакле обострано задовољство досадашњом сарадњом, али и могућностима проширења те сарадње, имајући у виду да су руководиоци сектора за међународну сарадњу општине Конавле у претходном периоду већ сарађивали са извршним директором, Бором Лучићем на међународним пројектима – наводе из Водовода.

У наредном периоду планирана је посјета општинама Требиње и Равно, гдје ће бити уприличен и састанак са представницима Електропривреде Републике Српске, како би се разговарало о текућим темама везаним за водоснабдијевање Херцег Новог и могућностима заједничког учешћа у пројектима пограничне сарадње, као и о могућностима и алтернативним правцима снабдијевања водом Херцег Новог у будућности.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here