Вода одличног квалитета на већини купалишта

Илустрација

Резултати анализе квалитета морске воде за 109 локација, коју је Институт за биологију мора спровео од 03. до 05. октобра, показали су да је на 92,7% локација морска вода била одличног, на 2,7% локација доброг, док је на 4,6% локација вода била задовољавајућег квалитета. Ови резултати потврђују да је морска вода на црногорским купалиштима доброг квалитета, тј. да је санитарно исправна, те безбједна за купање и рекреацију.

У Херцег Новом узоркована је вода на укупно 21 локацији, од чега је на њих 18 била одличног, на 2 доброг, а на 1 задовољавајућег квалитета. У Општини Тиват, од укупно 9 локација вода је била одличног квалитета на њих 8, док је на 1 локацији била задовољавајућег квалитета. Анализе су показале да је у Котору на 13 локација вода била одличног, а на 1 доброг квалитета.

У општини Улцињ, на свих 18 локација морска вода је била одличног квалитета. Анализе су показале да је морска вода била одличног квалитета и на свих 15 испитиваних локација у општини Бар. Када је у питању општина Будва, Програм се реализује на 32 локације, од којих је на њих 29 вода била одличног, а на 3 задовољавајућег квалитета.

Резултати испитивања квалитета морске воде као и подаци о температури мора, температури ваздуха и салинитету за свако појединачно купалиште могу се погледати на посебној апликацији која се налази на Интернет страници www.morskodobro.mе која је доступна на нашем и енглеском језику.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here