ВЛАДА ДОНИЈЕЛА ОДЛУКУ: БУДУЋИ ХОТЕЛ НА ЖАГЕРУ ИМАЋЕ ПРИСТУПНУ САОБРАЋАЈНИЦУ

Влада Црне Горе донијела је одлуку о преносу права располагања на непокретностима Општини ХН ради остваривања јавног интереса – изградње саобраћајнице у складу са планским документом Урбанистичким пројектом Жагер на катастарској парцели површине 346 квадрата и дијелу катастарске парцеле површине 4 метра квадратна.

Изградња саобраћајнице поред хотела, која спаја магистралу и доњи пут,  је била и највећа препрека реализацији пројекта хотела на локацији Жагер у Бијелој,  која је  почела прије шест  година.   Она је,  како је раније објаснио надзорни инжењер Славиша Ћорић, планирана у двије траке на катастарским парцелама чији су власници поред хотела још и Општина Херцег Нови и Министарство финансија, а дате су на коришћење Дјечијем дому Младост. Неопходно је било ријешити имовинско правне односе да би се добила грађевинска дозвола за изградњу пута. Општина се у два наврата обраћала ресорним министарствима  да Влада пренесе право располагања имовином са Дома на Општину како би се остварио јавни интерес што је коначно и урађено.

Изградња комплекса на Жагеру почела је 2015. год, а првобитни планови су били да хотел отворе до  љета 2017.  Изградњу су пратили бројни проблеми, неријешена  саобраћајница, трафостаница али и канализациони колектор.  Радови су обустављени у љето 2018. а настављени у децембру прошле године. Компанија „Politropus Alternative“ украјинског инвеститора Романа Денковича уложила је до сада у изградњу седам милиона еура, а планирано је још толико. Хотел са 5 звјездица имаће 97 смјештајних кединица, спа и велнес програм, конгресну салу, базене, сопствену плажу.   Планови су да хотел буде отворен средином 2022. године.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here