ВК МЛАДОСТ ИЗ БИЈЕЛЕ НЕЗАДОВОЉАН РАСПОДЈЕЛОМ НОВЧАНИХ СРЕДСТАВА

Секретаријат за друштвене дјелатности и спорт расподијело је средства спортским клубовима и организацијама. Том расподјелом, међутим, нису задовољни у Ватерполо клубу Младост из Бијеле.

Како је за РТХН казао представник Младости Никола Самарџић, цифра од 1000 еура је испод сваког минимума за функционисање клуба који постоји већ 70 година.

– Клуб има велике расходе током зимског периода, јер морамо да се организујемо и плаћамо превоз из Бијеле до базена Института свакодневно, тако да су нам трошкови за плаћање превоза и тренера око 1500 еура. Мишљења смо да су ово веома мала средства и да заслужујемо много више, јер се трудимо да допринесемо развоју спорта и младих у Херцег Новом – истиче он.

Највише замјерају, како наводи Самарџић, што су Секретаријат за друштвене дјелатности и спорт, на челу са начелником Дарком Класићем и комисија већа средства додијелили рекреативним клубовима, који функционишу само током љета, умјесто професионалним и клубовима који раде са дјецом.

– Та комисија која је додјељивала средства, могла је да обиђе клубове и види ко ради са дјецом, а који је само клуб на папиру. Значи, битно је само да је клуб регистрован пар година и одмах добије већа средства, а то што немају такмичарске групе или немају играче, није било битно и пресудно за додјелу средстава – тврди Самарџић.

Самарџић је казао да је ВК Младост из Бијеле сву документацију доставио на вријеме, али након донесене одлуке нису имали право на жалбу, јер су о додјели средстава сазнали из медија.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here