ВК „ЈАДРАН“: У БУДВИ НАС ЧЕКА ЗАХТЈЕВАН ТУРНИР

Национални шампионати, као и Лига шампиона и Куп Европе у пуном су јеку, а од данас до 23. јануара се другим турниром наставља Јадранска лига, која је по квалитету друго по јачини такмичење на старом континенту.

Регионални ватерполо шампионат поново је промјенио формат – играју се  три турнира по принципу свако са сваким, а затим Фајнал фор. Титулу брани „Раднички“ из Крагујевца, који је прошле сезоне у Загребу  освојио прво мјесто, а турнири друге фазе играју се у Будви, односно Београду.

Утакмице ”Д” групе се играју од вечерас до недеље у Будви. На базену “Драган Трипуновић” снаге ће одмјерити херцегновски „Јадран“, „Приморац“, „Нови Београд“, „Раднички“, „Младост“, „Соларис“ и домаћин „Будва“. У групи у Београди играју „Партизан“, „Шабац“, „Југ“, „Јадран“ (Сплит), „Морнар“ и домаћин „Црвена Звезда“.

„Јадран“ данас у 17:00 сати игра са „Соларисом“, сутра је слободан, у суботу се састаје  са „Радничким“, а у недељу, у бокељском дербију, са“Приморцем“. „Приморац“ вечерас игра против „Младости“, сутра са „Будвом“ , у суботу са „Новим Београдом“  и у недељу са екипом са Шквера.

Тренер „Јадрана“ Петар Радановић за портал РТХН истиче да је здравствени билтен играча добар, а да ће вечерашњи сусрет са екипом из Шибеника показати у каквом је стању екипа.

-Последњих пар дана нисмо били комплетни, што због здраствених  проблема, што због обавеза  репрезентиваца  у Ђеру. Што се тиче  здраственог стања , оно је добро, „изашли смо“ из короне. Сада ћемо  покушати да превазиђемо настале  проблеме, и  да други  турнир одиграмо  што боље. Очекујем да мој тим одреагује на најбољи могући начин већ вечерас са „Соларисом“. Шибенчани су незгодан противник, и та утакмица ће нам  показати у каквом смо стању. Сматрам да у овом сусрету, као и против  “Приморца” имамо шансу да освојимо  бодове, у петак смо слободни, а у суботу се надигравамо са екипом из Крагујевца. Надам се  да на овом турниру можемо  поправити  одређене  ствари, и да ћемо дати свој максимум, поручио је тренер Јадрана.

Данило Радовић истиче да репрезентативци нису имали времена за одмор,али да ће дати све од себе на овом захтјевном турниру.

-Чим смо стигли из Мађарске  сачекале су нас клупске обавезе. Важан турнир је пред  нама, и сваки ривал је у стању да сваком тиму направи проблем. Имали смо јуче добре тренинге и покушаћемо да од вечерас до недеље одиграмо најбоље могуће све три утакмице, казао  је Радовић.

Након првих турнира одиграних крајем новембра у Београду и Сплиту стање на табели је следеће: „Нови Београд“ 18, „Југ“ 15, „Јадран“ Сплит 13, „Раднички“ Крагујевац 11, „Јадран“ Херцег Нови, „Црвена Звезда“ и „Партизан“ по 9, „Шабац“ и „Младост“ по 6, „Приморац“ 5, „Соларис“ 3, „Морнар“ 1 и „Будва“ без бодова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here