ВИШЕМИЛИОНСКИ ПРОЈЕКАТ ЗА РАЗВОЈ ЛУШТИЦЕ: РАСПИСАН ТЕНДЕР ЗА ИЗГРАДЊУ ГЛАВНОГ ПУТА

Управа јавних радова расписала је јавни позив за изградњу главног пута на Луштици, што је пројекат процијењене вриједности близу 11,5 милиона еура, саопштено је из локалне управе.

Израду пројектне документације вриједне око 100 хиљада еура финансирала је Општина Херцег Нови, пројектант је предузеће „Профил-инг“ Бар, а ревидент „Проџектмен“ (Projectman) Подгорица.

Ријеч је о путном правцу укупне дужине 7,7 километара, од постојећег пута Росе-Крашићи до постојећег пута Бабунци-Крашићи. Изградња ове саобраћајнице је од изузетног значаја за унапријеђење квалитета живота, даљи развој овог дијела херцегновске општине и изградњу будућег комплекса „Монтросе“.

Рок за достављање понуда је 30. децембар 2021. до 10 сати.

Како је наведено у тендерској документацији за отворени поступак јавне набавке за уступање извођења радова на изградњи путног правца Монте Росе, Управа јавних радова као наручилац се обавезује да извођача уведе у посао у року од 15 дана од дана пријаве грађења објекта. Технички рок за завршетак радова је 30 мјесеци од увођења извођача у посао.

Пројекат ће, према техничкој спецификацији, подразумијевати: припремне радове, изградњу пута са тротоарима, систем одводњавања, заштиту косина мрежама, прикључке, електро-енергетску и телекомуникациону инфраструктуру, вертикалну и хоризонталну сигнализацију, уређење зелених површина.  Општина Херцег Нови је завршила и пројектну документацију за изградњу водоводне мреже на Луштици, за шта је издвојено око 100.000 еура. Очекује се да почетком 2022. године буде расписан тендер за реализацију овог значајног пројекта чија је процијењена вриједност око 9 милиона еура. На овај начин ће први пут бити ријешено комплетно снабдијевање водом за све становнике Луштице.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here