Виктору Јанчићу два сребра на Дјечијем атлетском митингу у Мостару

Млади херцегновски атлетичар Виктор Јанчић (10)  учествовао је на трећем Дјечијем  атлетском митингу у Мостару као гост  Атлетског  клуба Леотар, гдје је постигао одличне резултате. Јанчић се такмичио у двије дициплине из високог старта на 60 метара (9,37) и на 200 м  (31,40)  и освојио два друга мјеста  и сребрене медаље.

Талентовани атлетичар је члан АК Сања (Бар) с обзиром да Херцег Нови нема  атлетски клуб. Жеља тренера Николе Бољановића је била да Јанчић  наступа за Леотар из Требиња, у трећем колу Лиге Херцеговине, гдје су Требињци  без Јанчића освојили 34 медаље, али због нових прописа у Атлетском савезу БиХ, то није било могуће. Виктору је учествовао  као такмичар клуба из Бара и био је једини учесник из Црне Горе.

-Тренер Никола Бољановић ме лијепо примио, јер немам услова за рад у свом граду, а Требиње ми је знатно ближе од Бара. Често сам гост Леотара, који има  добру сарадњу са клубом „Сања“ чији сам члан. Желио сам да својим другарима помогнем да сакупе што више бодова за Херцеговачку лигу па сам трчао за свој матични клуб. Напорно је путовати у Бар и у нешто ближе Требиње, али волим атлетику  и уз помоћ родитеља  и Жељка Дабовића тренирам да што више напредујем, прича за РТХН  талентовани Јанчић.

Виктор је прије пар дана за своју ОШ „Дашо Павичић“ донио медаљу на Школском првенству Црне Горе у Бару, гдје је био трећи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here