Видео надзором против вандализовања дјечијих игралишта

Дјечија игралиша у Херцег Новом одавно су на мети вандала, већина мобилијара је од пластике или дрвета, а доста тога је уништено. Нека су постављена прилично давно, али надлежни у локалној управи немају надлежну службу за одржавање.

Како је у емисији “Ви питате” на програму РТХН казао секретар за комуналне дјелатности, Василије Сеферовић, у локалној управи покушавају да изнађу рјешење за овај проблем.

Василије Сеферовић, секретр за друштвене дјелатности

– Велико је присуство вандализма у нашем граду. Скоро сав мобилијар на игралиштима, од којих су нека постављена и прије пар година, је девастиран. План и програм Општине Херцег Нови и Секретаријата за друштвене дјелатности је да се игралишта уреде. Надамо се да ћемо за нова игралишта имати и уређен законски оквор за спровођење видео надзора, како би спријечили вандализам – наводи он.

Многа од ових игралишта нису освјетљена, због чега се у ноћним сатима ту скупља несајвесна омладина, која вјероватно и уништава мобилијар, јер дјеца нека од тих оштећења нису у стању да направе.

Саферовић је казао да Општина улаже средства за освјетљавање игралишта и једина је која има освјетљену цијелу трасу магистрале.

– Надам се да је по питању освјетљења само проблем са недостајућим расвјеним тијелима, него да на игралиштима недостаје сама расвјета – казао је он.

У обавези Комуналне полиције је да обилази игралишта и да реагује у оквиру својих овлашћења, сматра Сеферовић.

Херцег Нови је град по мјери дјетета, али такав епитет свакако се губи у ситуацији у којој је више игралишта нефункционално, а у многим насељима их уопште и нема.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here