Ветерани „Бијеле“ четврти на „Шабачкој чивији“

На другом Међународном ватерполо тирниру за ветеране „Шабачка чивија“,у оквиру истоимене туристичко- спортско- забавне манифестације, чланови клуба  “Бијела ветерани” су, у конкуренцији 12 екипа, освојили четврто мјесто.

У првој утакмици у групи, екипа коју је са клупе водио Мило Желалић, је у петак играла нерјешено са београдским „Партизаном“ – 4:4 са , затим је побједила екипу „Штуке“ из Смедеревске Паланке7:3, а у четврфиналу су Бијељани савладали екипу „Капиталци“ из Чачка 10:4. У полуфиналу су „Ветерани Бијеле“ поражени од „Београда“ 4:2, а у утакмици за треће мјесто и од „Пијаних сомова“ из Београда 6:3. На турниру у Шапцу за екипу „Бијела Ветерани“ су играли: Петар Поповић, Владимир Јанда, Никола Самарџић, Дамир Кривокапић, Никола Вучетић,Владимир Овука,  Стојан Симов, Ратко  Рафаиловић, Марко  Тривковић, Дражен Боснић и Мило  Желалић.

На овом турниру је учествовала је и екипа „Боке“ за коју су играла и два члана клупског првака Европе – “Јадран ветерана”, који се нису такмичили, али су били гости организатора. За “Боку”, коју су чинили играчи из Београда и других градова, из Херцег Новог су наступали Петар Станојловић и Милош Сијерковић. „Бока“ је играла са  побједником турнира „Шапцем“ нерјешено – 4:4, побједила је „Гоч“ из Врњачке Бање 4:2, у четврфиналу је поражена од „Пијаних сомова” 8:6 и на крају јој је припало пето мјесто.

За најбољег играча турнир проглашен је Владан Овука из клуба „Бијела Ветерани“, који је био и најбољи стријелац турнира  са 12 постигнутих голова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here