Велико интересовање становника Требиња за Празник мимозе

Промоција програма 55. Празника мимозе настављена је данас у Требињу. Вокална група Лира музиком је донијела дух мора и Празника на платоу испред хотела Платани, затим је од хотела Леотар ка центру града, услиједио дефиле мажоретки, Градске музике Херцег Нови, тромбоњера и Машкара које су дијелити мимозу.

Директорица ЈУК Херцег Фест Татјана Атељевић подјестила је да је Требиње наш побратимски град, са којим нас везују дубље и јаче везе.

-Трудимо се сваке године да у Требиње дођемо у пуном саставу и позовемо присутне на Празник мимозе, који представља радост живота, пријатељску, отворену манифестацију, која живи 55 година. Није лако, поготово у данашње вријеме, одржати толико дугу традицију, срећна сам што смо у томе успјели, што нам долазе људи из цијелог региона, истакла је Атељевић.

Према ријечима општинског ПР-а Празника мимозе Жељке Чепић, за 55. Празник мимозе влада велико интересовање грађана Требиња.

-Становници нашег побратимског града одлично знају шта све доноси Празник мимозе и увелико се спремају да нам се придруже већ од 15. фебруара па до 3. марта, јер их доста тога што смо припремили заиста интересује. Од пучких свечаности, културног програма, а како кажу, не пропуштају учешће у Каротрцу, казала је Чепић.

Дефилеу су поред представника општине Херцег Нови, секретарке за културу Ане Замбелић Пиштало, директорице ЈУК Херцег фест Татајне Атељевић, присуствовали и представници Секретаријата за културу и образовање града Требиња Тања Томић, Тања Бабић и Ана Сорејић. Такође, предствници Туристичке организације су дијелили промотивни материјал 55. Празника мимозе.

Подсјећамо, организатори Празника мимозе су Општина Херцег Нови, Туристичка организација Херцег Нови и Јавна установа културе Херцег фест.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here