Велики успјех: Микулићу и Ђуричићу бронзе на Европском првенству у каратеу

Чланови карате репрезентације Црне Горе и карате клуба Бијела, Немања Микулић и Ненад Ђуричић освојили су треће мјесто и бронзане медаље на Првенству Европе у Прагу.

Млађи сениор Немања Микулић, у мечу за медаљу и пласман на побједничко постоље у категорији до 84 килограма био је убједљив против Грка Константиноса Бинаса 14:5. То је његово друго одличје са великих такмичења, након кадетске бронзе са Свјетског првенства у Чилеу 2019. године.

Микулић је јуче елиминисао Николу Ивановића из Србије 4:0, Абаса Дадашова из Азербејџана 2:0 и Хасана Арслана из Турске 1:0, а од борбе за злато одвојио га је пораз у полуфиналу од Јерменца Јегише Алексанијана (1:1). Пресудуо је први освојени поен јерменског борца.

Успјех каријере остварио је и кадет Бијеле Ненад Ђуричић, који је у мечу за треће мјесто у категорији до 63 килограма побиједио Хрвата Бартола Кадића 3:2. Ђуричић је у првом колу побиједио Норвежанина Алштадсетера Верга 9:0, док је у другом изгубио од Португалца Лусијана Нова 2:1, који га је пласманом у финале повукао у репасаж. У репасажу елиминисао је Ирца Кинана Донахеја 4:0 и Италијана Ђенара Инђенита 8:1.

Црногорски карате репрезентативци Балша Војиновић и Лазар Потпара освојили су сребрне медаље.

Јуниор Искре, Балша Војиновић у финалном мечу категорије до 55 килограма поражен је од Исљама Сељманија са Косова 1:0.

Потпара је у категорији преко 76 килограма поражен у мечу за злато од Вахида Хасанова из Азербејџана 5:0.

Црна Гора је на ЕП освојила још једну бронзу. То је пошло за руком јуниору Омладинца Емре Саљиу, који је у категорији до 76 килограма дошао је побједом против Огњена Живковића из Србије 2:0. Европско првенство за кадете, јуниоре и млађе сениоре у Прагу окупило је 1.084 спортиста из 48 држава Европе. Карате репрезентација наступ је завршила на 16. мјесту у генералном пласману са пет медаља – двије сребрне и три бронзане.

Честитамо нашим сјајним каратистима на великом успјеху!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here