Вечерас на Канли кули академија у част 640 година од оснивања Херцег Новог

Поводом 640 година од оснивања Херцег Новог, вечерас (понедељак, 29. август) у 19:30 на Канли кули биће приређена свечана академија.

Том приликом биће приказан кратки филм о историји Херцег Новог, а планирано је обраћање предсједника Општине Стевана Катића и патријарха Српске православне цркве Порфирија. У програму ће учествовати солисткиње Јована Мустур Ражнатовић и Бранка Зечевић, КУД Игало, хор Светог Саве и дјеца рецитаторско пјевачке групе Преподобна Касија Константинопољска.

Потом ће бити уприличен „Ђедов сабор“ у оквиру Трга од ћирилице, а у знак поштовања према блаженопочившем митрополиту Амфилохију и јубилеја 90 година херцегновског хора Свети Сава. На „Ђедовом сабору“ наступиће, уз хор и пјевачку дјечију групу са Топле, и Етно група Горица из Подгорице, KУД Kопаоник из Лепосавића и вокална солисткиња Бранка Зечевић

Почетак програма је у 19:30.

Саобраћај ће вечерас бити забрањен од 19:00 до 20:30 сати, у Улици I Бокешке бригаде, на потезу од раскрснице са Јадранском магистралом до раскрснице са улицом Стјепа Шаренца (код старог Дома здравља).

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here