Вече идеја вриједних ширења у Колективу Нови

НВО Нови Вал, у оквиру пројекта Палма Ностра организује Вече идеја вриједних ширења: О онима који су садили и бранили дрвеће , у просторијама Новског колектива, у суботу у 18 сати.

У плану је приказвање два говора која су одржана у оквиру “ TEDxPodgorica 2022”, а са фокусом на тему „Мисли глобално, дјелуј локално.”

Први говорник је Стефан Ђукић, поносни учесник тзв. Чемпрес револуције, који преноси импресије о одлучној и срчаној побуни грађана против сјече стабала и изградње вртића, као и о ономе што је покретачко у људима – револуција ума. Трајање: 16 минута.

У другом видео говору, причу прича Мики Вујовић. Он представља идеју иза Иницијативе 100.000 стабала односно “Како из жира добијамо храст”. Трајање: 17 минута.

“ТЕDx” је програм локалних, независно организованих догађаја који окупљају људе који желе да доживе искуство ТЕД-а (глобално познате конференције као и платформе посвећене идејама вриједним ширења) и покрећу теме и дискусије важне за локалну заједницу, а и шире.

– Дођите да размјенимо утиске – позивају организатори.

Пројекат Палма Ностра НВО Нов Вал реализује у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану – “ ReLOaD2”, који финансира Европска унија, а имплементира УНДП. У Црној Гори овај програм спроводи се у партнерству са петнаест општина, међу којима су Херцег Нови, Котор, Тиват и Будва.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here