Ватерполо: Жреб у Нетањи, Црна Гора у дивизији “А”

Сва пажња ватерполо јавности данас је усмјерена ка израелском граду Нетањи која ће од 3. до 16. јануара 2024. године, бити домаћин најбољим ватерполистима Старог континента. Разлог за то интересовање је жреб за ватерполо шампионат Европе.

Куглице у вазама око 16  часова одредиће која  ће репрезентацуија из које дивизије  да се нађе у такмичарској групи  за првенство које прваку доноси визу за Олимпијске игре 2024. године.

Репрезентација Црне  Горе је у дивизији А, а због  јако лошег резултата на  шампионату Европе 2022. у Сплиту, званични олимпијски шампион Србија је смјештена у групи  Б. На шампионату ће се наћи 12 репрезентација.

Осам најбољих тимова чиниће Дивизију А. Шешир 1: Хрватска, Мађарска; Шешир 2: Шпанија, Италија; Шешир 3: Грчка, Француска; Шешир 4: Црна Гора, Грузија.

Осталих осам чини Дивизију Б, селекције из обје дивизије биће подијељене у двије групе са по четири репрезентације. Шешир 5: Холандија, Њемачка, Србија, Румунија; Шешир 6: Израел, Малта, Словачка, Словенија

Заједно са Црном Гором у четвртом шеширу јаче дивизије налази се Грузија, а потенцијални ривали на Европском првенству  репрезентацији  СЕселектора Владимира Гојковића  биће Хрватска, Мађарска (шешир 1), Шпанија, Италија (шешир 2), Грчка и Француска (шешир 3).

Прва два тима из група дивизије А пласираће се у четвртфинале, док се трећепласирани и четвртопласирани тимови у осмини финала састају са прва два тима из група дивизије Б.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here