Ватерполо репрезентација Црне Горе одрадила први тренинг

Сениорска ватерполо репрезентација допутовала је у Доху, гдје је у понедељак очекује старт Свјетског првенства. Циљ је јасан, изборити визу за Олимпијске игре у Паризу, а за то ће вјероватно бити довољно да се уђе у четвртфинале. Изабраници Владимира Гојковића први меч играју у понедјељак против САД (15:30). Потом слиједе дуели са Србијом и Јапаном.

Новљанин Владан Спаић, центар наше репрезентације, поручује из Дохе,  да су припреме трајале кратко, али је екипа спремна за шампионат.

-Припреме смо одрадили у краћем временском року, највише смо радили  на опоравку након Европског првенства. Није било времена за неки већи, обимнији рад и то је био главни аспект на којем смо базирали ове припреме. Мислим да је све прошло у најбољем реду. Најбитније је у овом моменту да смо сви здрави и спремни дочекујемо први сусрет са репрезентацијом САД, казао је Спаић.

Додао је да је група тешка, али да наша селекција има своје адуте.

-Главни циљ је пласман на Олимпијске игре, због чега смо и дошли овдје. Биће доста тешко у јако захтјевној групи, против квалитетних репрезентација. Међутим, и ми имамо адуте, вјерујемо у свој квалитет и да ћемо наставити успјешан низ што се тиче ватерполо репрезентације и њеног учешћа на Олимпијским играма. САД је јака репрезентација, која се у посљедњих неколико година доста уздигла. Имају тај неки вјероватни циљ за Лос Анђелес 2028. Репрезентација су која већ дуже вријеме игра заједно под селектором Дејаном Удовичићем и сигурно да је постала јака репрезентација, која је можда међу пет-шест топ селекција у овом моменту на свијету са одличним центром и вањским играчима. Дакле, сигурно нас очекује меч на једну лопту и сами детаљи ће одлучити побједника. На нама је да будемо концентрисани и сведемо њихову игру на неки минимум и од себе самих извучемо максимум, закључио  је Спаић.

Још један Новљанин у саставу наше селекције Стефан Видовић, сматра да је САД одлична селекција али да у том сусрету идемо на побједу.

-Ово је атипична ситуација, одмах послије Европског стартује Свјетско првенство. Није се имало пуно времена за тренинг, али тако је свима. Нама су мисли сада усмјере на прву утакмицу са САД које су изузетна селекција, предвођена Халоком, најбољим центром на свијету у овом моменту. Због циљева које имамо би било најбоље да добијемо прву утакмицу, али ривал је веома добар. Никада у историји није имао толико играча у европским клубовима, то довољно говори о квалитету Американаца. Мислим да смо на прави начин искористили вријеме између два велика такмичења. Фокусирани смо и имамо велику жељу да урадимо оно због чега смо дошли, а то је да осигурамо пласман на Олимпијске игре, закључио је Видовић.

У нашој групи, у другом сусрету, састају се Србија и Јапан.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here