ВАТЕРПОЛО КУП: ЈАДРАН СПРЕМАН ЗА НОВЕ ИЗАЗОВЕ

ФОТО: ВПСЦГ

Од данас до четвртак у Будви се игра други турнир Купа Црне Горе у ватерполу. Изабраници Петра Радановића, у протеклом периоду тренирали су у Дубровнику, Будви, Котору и Никшићу.

Пред старт другог турнира Купа тренер Јадрана Петар Радановић истакао је да је важно постићи циљ, а то је бити спреман за финални меч наредне сриједе у Подгорици.

-Неће бити лако. Будва и Катаро су растерећени и у таквим околностима поједина екипа може да одигра и изнад реалних вриједности. Ми и „Приморац“ морамо да идемо на побједу , а тешко је кад нешто мораш, казао је Радановић.

Као и на сваком домаћем такмичењу и на овом другом турниру у Будви циљ је пласман у финале, а затим одбрана једног од два трофеја,  истиче пред вечерашњи сусрет са Будвом репрезентивац капитен Јадрана  Марко Петковић 

-Очекујем да наставимо сви заједно путем којим смо кренули. Циљ је да растемо из дана у дан, из утакмице у утакмицу. Силно мотивисани чекамо и овај други турнир Купа, а затим и финале, до којег ћемо сигурно стићи. Убјеђен сам да ће и у наредна три дана момци да потврде све добре резултате ове јесени, како у квалификацијама за Лигу шампиона, тако на турниру Регионалне лиге у Београду и на првом турниру Купа Црне Горе. Циљ је да ова млада генерација оствари напредак у сваком смислу, да се профилише екипа, која ће у периоду која слиједи поново бити конкурентна за врхунске домете у Европи и региону. Самим тим, не тражимо алиби.

Убјеђен сам да ова генерација чији сам капитен може постићи доста, а прилика да ту моју тврдњу потврдимо  је и овај турнир.

-Ово је прилика да се покаже да смо кадри за освајање трофеја  и за десет дана вјероватно са Приморцем у Подгорици. У Будви вјерујем да ће бити занимљиво и да ће бити добрих утакмица. То су сусрети добро познатих ривала, има доста младих играча, али вјерујем да ће мој тим правом борбом и односом потврдити да заиста и може много.-закључује  Марко Петковић.

Подсећамо, на првом турниру, Јадран из Херцег Новог је остварио максималан учинак, побједио је Будву, Приморац и Катаро, освојио је девет бодова. Приморац има шест, Будва три, а Катаро је без бодова.

Побједник Купа Црне Горе биће познат 22. децембра, када је у Подгорици на програму финале у којем играју двије првопласиане екипе. Истог дана игра се утакмица за треће мјесто.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here