Ватерполо куп: Фаворити сигурни

Утакмицама првог кола синоћ је у Котору стартовало такмичење у Купу Црне Горе у ватерполу.  “Јадран” је без проблема забиљежио побједу против “Катара” 14:7 (4:2, 3:2, 2:2, 5:1).

Најефикаснији у екипи Петра Радановића био је  Рус Павел Калтурин са четири гола, по два су постигли су Лазар Вукићевић, Данило Радовић и Матеј Чарај, а по гол Давид Стевовић, Зиузин Раџивон, Матија Сладовић и Марко Бошковић. Двоструки стријелци у  екипи  “Катара” били су Јосип Рајхел и Никола Радоњић, а у стријелце су се уписали и Драган Марковић, Миљан Поповић и Огњен Васовић.

“Приморац” је у првом мечу синоћњег дуплог програма у Котору лако савладао “Будву” 13:6, која је само на почетку била равноправан противник.

У редовима “Приморца” најефикаснији је био Марко Мршић са шест голова, три  је постигао  Филип Гардашевић, а по један Драшко Шекарић, Аљоша Мачић, Бојан Пауновић и Ђорђије Станојевић. Стријелци за “Будву”: Петар Ћетковић и Владислав Јегоров по два гола, а по један Максим Жарден и Лука Стахор.

Друго коло игра се у два термина; “Будва” и “Катаро” се састају 29. октобра, док је дерби између “Јадрана” и “Приморца” на Шкверу на програм 5. новембра, због обавеза оба клуба од 27. до 30. октобра на турнирима Купа Европе у Шапцу, односно Загребу.

Фото: ПВК „Јадран“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here