ВАТЕРПОЛО: ЈАДРАН СЛАВИО ПРОТИВ БУДВЕ

Стартовало је првенство Црне Горе у ватерполу. У дербију кола Јадран је одиграо прву утакмицу у балону на Шкверу и побједио  екипу Будве  12:7 (2:1,  2:0, 3:3, 5:3)

Петковић и саиграчи контролисали су утакмицу  од почетка, премда су у првој четвртини гости показали да не желе да се тако лако предају. Али већ у другој, Јадран је, показало се за играче  Будве, стекао недостижну  предност од 4:1.  У другом дијелу утакмице екипе су биле знатно ефикасније  па је у тих 16 минута игре постигнуто  чак 14 голова али  исход утакмице односно побједа домаћег састава  није долазила у питање.

Најрасположенији у редовима актуелног шампиона био је млади Матија  Сладовић са 3 гола. Остали стрелци за тим  Петра Радановића су: Марко Петковић, Јован Вујовић, Данило Радовић, Дамјан Вујичић по 2 и Мартин Гардашевић један погодак. Стрелци за Будву су били Стефан Ковачевић 2, Данило Драговић, Максим Жардан, Томисав  Худичек, Никола и Божидар Ивановић по један.

У другој утакмици првог кола у градском дербију у Котору  Приморац је убједљиво побиједио са 12:3 (2:1 3:0 2:0 5:2)екипу Катара.

У другом колу у суботу 29. јануара играју Јадран-Катаро и Будва-Приморац.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here