ВАТЕРПОЛО: ЈАДРАН БЕЗ СРЕЋЕ ПРОТИВ СОЛНОКА


Ватерполисти Јадрана вечерас су стартовали поразом на другом турниру квалификација за Лигу шампиона у Будимпешти, али нијесу разочарали. Бољи од тима са Шквера био је бивши првак Европе Солнок, српског тренера Жељко Гоцић, чији је тим домаћин, резултат је био 11:9 (2:3,4:1,1:2, 4:3).

Петковић и саиграчи су пружили добру партију у већем дијеу утакмице, али је далеко искуснија и објективно квалитетнија екипа Солнока успјела да оправда улогу фаворита.

Изабраници Петра Радановића су добро почели, па су головима Јована Вујовића, Уроша Вучуровића и Данила Радовића водили са 3:2. Стријелци за Солнок, били су Адам Нађи и Левен Сегелми.

Током друге четвртине, ватерполисти Солнока су преокренули резултат на 6:4. Стријелци су били Данијел Анхел, Иван Зовић, Кристијан Милаковић и Билал Гбадамаси. Једин гол за Јадран постигао је Лука Муришић.

У трећој четвртини млади тим са Шквера диктира игру, па су преко Димитрија Обрадовића и Марка Петковића стигли до изједначања – 6:6. Ипак, у самој завршници треће четвртине, Акош Конарик је са играчем више постигао гол за 7:6.

Почетком последње четвртине, Адам Нађи је погодио за 8:6. Јадрану је требала нова мини серија, како би стигли до позитивног резултата. Нису искористили напад са играчем више, Солнок јесте и Акоша Конарик је био стријелац за побједу домаћина.

Голове за Јадран, постигли су: Јован Вујовић и Данило Радовић по два, Урош Вучуровић, Димитрије Обрадовић, Лука Муришић, Василије Радовић и Марко Петковић по један. Превагу на тасу Солнока, донијели су Акош Конарик са три, односно Кристијан Милаковић и Адам Нађи са по два гола.

У другој утакмикци на турниру у Солноку, Вуљагмени и Савона су одиграли нерешено 10:10. Константинос Гувекис је постигао три, а Ефстатиос Калогеропулос и Димитриос Скумпакис по два гола за Вуљагмени. Код Савоне, расположени за игру у нападу, били су Валерио Рицо са три и Андреа Фондели са два гола.

У другом колу сутра састају се Јадран из Херцег Новог и Вуљагмени, односно Солнок и Савона. У недељу Јадран игра са Савоном, а Солнок са Вуљагменијем.

Двије екипе ће изборити пласман у трећу или ти главну рунду квалификација за Лигу шампиона.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here