Ватерполисти Црне Горе поражени у четвртфиналу

Ватерполисти Црне Горе поражени су у четвртфиналу Свјестког првенства у Дохи од репрезентације Шпаније 15:12 (5:2, 3:5, 5:0, 2:5).

„Ајкуле” се бориле али нису могле доћи до изненађења против Шпаније, па им слиједе мечеви за пласман од 5. до 8. мјеста. Подсјећамо прије два дана изабраници Владимра Гојковића  избориле су визу за Олимпијске игре.
Шампион Европе из Загреба је на старту утакмице био убједљив. Кажњавао је грешке Гојковићеве селекције у одбрани, па је преко Перонеа и Гранадоса брзо стигао до 4:0.
Узвратио је Марко Мршић – 1:4, а после двије одличне одбране Тешановића, Аверка је смањио на 2:4. Црна Гора није искористила напад са играчем више, а Пероне је то казнио за 5:2.
Почетком друге четвртине Шпанија води – 6:2. Одговорио је Мршић – 3:6, а затим, Спаић је спертно смањио на 4:6. Искусни Бргуљан је лијепим голом пришао ривалу на гол предности али али је брзо одговорио Пероне – 7:5. Мунариз је погодио стативу, а Попадић реализовао петерац – 6:7. Већ у следећем нападу, снажни Тауљ је погодио за 8:6, са звуком сирене. Најбољи данас играч у редовима репрезентације Црне Горе Марко Мршић је погодио мрежу Шпаније –за 7:8 и наду да се у другом полувремену покуша подвиг. Међутим у трећој дионици утакмице услиједио је нокаут од квалитетне екипе са Пиринеја. Низали су се голови у мрежи Тешановића. Погађали су Мунариз, Гранадос, Тауљ два пута и Гранадос. Шпанија је послије 24 минута игре имала плус шест – 13:7. У посљедњем дијелу репрезентација Црне Горе је смањила високу предност ривала.
Стријелци за з Црну Гору су: Марко Мршић четири, Канстанин Аверка и Владо Попадић по два, Драшко Бргуљан, Алекса Укропина, Владан Спаић, Василије Радовић по један.
Превагу за Шпанију, доније су Фелипе Пероне са пет, Алваро Гранадос са четири, Рожер Тауљ са три, Бернат Санужа са два гола.
У осталим утакмицама четвртфинала игрју: Грчка и Италија, Србија и Хрватска, односно Француска и Мађарска. Шпанија ће у полуфиналу играти са бољим из дуела између Грчке и Италије.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here