Васпитне јединице ЈПУ Наша радост Топла и Савина дежурне током љета

Пријаве за упис дјеце у предшколске установе завршенe су јуче, а у васпитним јединицама у Херцег Новом пријављено је око 1140 малишана.

Због грађевинских радова током љета неће радити васпитне јединице Игало и Бијела, па су у оптицају, како информише директорица ЈПУ Наша радост Тамара Живановић, Топла и Савина.

Тамара Живановић, директорица ЈПУ Наша радост

– Сва дјеца која су у протеклој васпитно-образовној години, овој 2023-2024. похађала наше вртиће, моћи ће у љетњем периоду да бораве на Савини и на Топлој – наводи она.

Вријеме боравка малишана биће као и током осталих мјесеци, а због годишњих одмора запослених у ЈПУ Наша радост, долазиће до честих смјена васпитног и медицинског кадра.

– Апелујем овога пута на родитеље да имају разумијевања и схвате због чега се то дешава, јер често имамо упите родитеља упућена управо због те промјене васпитача и медицинских сестара у групама током љетњег боравка у вртићима – појашњава Живановић.

Иако су током љета изражене врућине, васпитачице налазе начина да малишане изведу напоље.

– Гдје постоји могућност да дјеца бораве у хладовини, подстичемо васпитаче да их воде у двориште, међутим, морамо водити рачуна и о зрачењу, тако да гледамо да дјецу заштитимо кад је сунце најјаче. У суштини, изласци и боравак напољу предлажу се након доручка, па до 10-10:30 сати, након чега је препорука да дјеца уђу у вртиће, како не би била изложена сунцу – казала је Живановић.

Дневна рутина остаће иста, као и сатница за оброке и преузимање малишана, закључила је Живановић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here