УЗС: Асфалтирање дионица и санација клизишта на магистрали

резање асфалта

У организацији Управе за саобраћај у току је санација и асфалтирање оштећених дионица на магистрали кроз Херцег Нови. Због тих али и радова на санацији клизишта на Топлој велике су саообраћајне гужве па возачима савјетујемо стрпљење.

Радови се одвијају у оквиру Уговора о редовном одржавању и заштити магистралних и регионалних путева у Црној Гори – Секција „Kотор“. Извођач радова је Црнагорапут АД Подгорица, саопштио је за РТХН Драшко Иванишевић  из Управе за саобраћај Црне Горе.

– Оправком ће бити обухваћено 14 краћих потеза од Суторине до ресторана Олимпија, укупне дужине око 620 метара. Инвестициона вриједност радова је 75.000 еура. Радови на магистрали су почели јуче. За завршетак су потребна максимално четири радна дана.

Пресвлачење асфалта на дужим потезима реализује се кроз програм Инвестиционог одржавања, за које је тендерска процедура у току, навео је Иванишевић.

Из Управе за саобраћај подсјећају да су, такође, на територији општине Херцег Нови у току  радови на санацији клизишта „Топла“, који су отпочели 19. априла.

Извођач радова је предузеће „Briv Construction“   д.о.о. Kотор.

Стручни надор је предузеће „Geotehnics, Projects & Consulting“  д.о.о., Подгорица.

Уговорена вриједност радова је 458.207 еура, без урачунатог ПДВ-а. Рок за завршетак радова је три календарска мјесеца од увођења извођача у посао.

Рок за завршетак радова су три календарска мјесеца од увођења извођача у посао.

У току је израда техничке документације за дионицу магистралног пута од граничног прелаза Дебели бријег до моста Суторина у дужини од седам км, саопштено је из Управе за саобраћај Црне Горе.

4 COMMENTS

  1. Znaci najbrze sto ce na Toplu magistrala biti popravljena je do 20. jula?? AKO ne probiju rok.
    Genijalno „planiranje“. Pa na sta ce liciti kolone kad navale turisti, a kamo li tranzit za Albaniju (CH i sl. tablice)…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here