Усвојен програм уређења простора општине за ову годину

Одборници херцегновске скупштине су усвојили предлог Програма уређења простора општине Херцег Нови за 2022. годину. У уводној ријечи директор Агенције за изградњу и развој Александар Ковачевић је рекао да је тај документ један од капиталнијих у посљедњем периоду.

Одборник Никола Самарџић је нагласио да је послије дужег времена дошло вријеме да се улаже у Херцег Нови, наводећи путни правац Монтеросе, изградњу водоводне инфраструктуре на Луштици, реконструкцију Спортског базена у Институту др Симо Милошевић и изградњу школе у Игалу.

Одборници ДПС-а Боривој Вуковић и Владимир Косић сматрају да је документ непотпун, на шта је одборница Тамара Вујовић дала објашњење да је пројекат школе у Игалу радила мултисекторска комисија из многих министарстава и да Влада треба да донесе одлуку у јавном интересу и Управа јавних радова расписује тендер за пројекат извођења радова.

– Игало је један од ријетких дијелова града гдје се људи досељавају и гдје је потреба за школом велика. Логично је да је у сваком предизборном програму то било наведено, јер је школа у Игалу препозната као потреба грађана. Разлика је у томе да кад смо ми добили прилику да то реализујемо, ми смо то и урадили, наводи Вујовић.

Одборник Никола Радман је рекао да град има доста ствари у које је потребно улагати.

-Важно је имати приоритете, колектор је јако битна ставка, јер сви знамо колику већ штету трпимо због стања колекотра. Нелогичност по мени је да се, на примјер, за заобилазницу предвиђених габарита издаваја 25 милиона, а за гондолу девет милиона еура, казао је Радман.

Одборник Милош Коњевић је питао директора Агенције за изградњу и развој Александра Ковачевића зашто у предлог није ушло питање фудбалског стадиона у Игалу.

-Око овог пројекта је већ урађено идејно рјешење, требало је да се ради пројекат. Била су опредељена и средства од око 300 хиљада еура за главни пројекат – стадион са три помоћна терена. Такође, шта се дешава са уређењем улице од Новљанке до шеталишта?, питао је Коњевић.

Када је у питању уређење улице од Новљанке до шеталишта, Ковачевић је информисао да оно може бити предвиђено реконструкцијом и санацијом инфраструктуре што је дио буџета саме општине, док фудбалски терен није био предвиђен буџетом државе за ову годину. Додао је и да је динамика санације улице 29. децембра договорена, те би за десетак дана требала почети њена, као и реконструкција Осјечке, Рибарске и дијела Дубровачке улице. Расписивање тендера За Сарајевску улицу требало би услиједити ускоро.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here