Усвојен цјеновник, али трајектни превоз остаје бесплатан до набавке још једног пловила

Трајект "30. август", Каменари

Влада је на данашњој сједници дала сагласност на предлог цјеновника за трајектни саобраћај Каменари – Лепетане који им је упутило Морско добро. Документ обухвата договорене повластице за више категорија међу којима су и ниже цијене карата за грађане општина Херцег Нови и Тиват.

Усвајање цјеновника не значи и почетак наплате услуге трајетног превоза, казала је министарка екологије, просторног уређења и урбанизма Ана Новаковић Ђуровић.

– Превоз и даље сада бесплатан, а наплата услуга почиње када буде стигао барем још један трајект.

Министарка је појаснила да је предлог Цјеновника знатно повољнији него раније и нагласила да садржи обећан бесплатан превоз бициклима, возилима хитне помоћи, ватрогасне службе, полиције, војске, а омогућена је и куповина претплатне карте.

– У складу са предлогом споразума о повлашћеном коришћењу услуга трајектног превоза између Морског добра и општина Херцег Нови и Тиват предвиђена је и посебна цијена карте за грађане ових општина. По томе ће цијена превоза за мотоциклисте износити 1,5 еура, док сезонска и вансезонска цијена карте за мала путничка возила износи 3 еура, казала је министарка Новаковић Ђуровић.

Вансезонски износ карте, како је прецизирала, важи за период од 1. јануара до 1. јуна и од 1. октобра до 31. децембра, док се сезонски износ карте односи на период од 1. јуна до 1. октобра.

– Примјера ради, цијена вансезонске карте за мотоцикл износиће 1,5 еура, а у току сезоне 2,5 еура. Карта за мала путничка возила износиће четири еура, односно пет еура у сезони, док би за камионе и комби возила износила 10,5 еура, казала је Новаковић Ђуровић.

Цјеновник је добио неопходне сагласности Министарства финансија и Управе поморске сигурности и управљања лукама.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here