Успостављена авио линија Рига – Тиват

Летови на линији Рига – Тиват одвијаће се два пута седмично, четвртком и недјељом до краја септембра. Први авион на тој релацији са 149 путника, слетио је јуче послијеподне. Директна авио линија између Црне Горе и балтичких земаља успостављена је посредством националне авио – компаније Летоније Ер Балтик (“Air Baltic”).

Министар економског развоја и туризма Горан Ђуровић казао је да је отварање нове авио – линије у складу са јасним усмјерењем Владе Црне Горе ка диверсификацији туристичког тржишта.

-Успостављање директне авио-линије Рига – Тиват је од стратешке важности за црногорски туризам. Тиме смо се отворили за тржиште балтичких земаља, за које вјерујем да има огроман потенцијал. Сигуран сам да Црна Гора може бити занимљива туристима са овог тржишта, што потврђују и одличне најаве за предстојеће летове, а првенствено због разноврсне туристичке понуде, јединствене природе и медитеранске климе, истакао је он.

Ђуровић је додао да постоји потенцијал да се на овом тржишту развијамо и као цјелогодишња дестинација, имајући у виду да туристи са ових простора ван сезоне траже дестинације са благом климом, гдје могу доживјети аутентично искуство и уживати у доброј националној кухињи.

Извршни директор Аеродрома Црне Горе, Владан Драшковић, казао је да је за Аеродром Тиват ова линија од великог значаја.

-Црна Гора је поново повезана са Летонијом. Наш нови партнер, реномирана европска компанија, Ер Балтик спаја Ригу и Тиват. Настављамо низ који је недавно успостављен када је Џет2.ком отворио линију из Манчестера ка Тивту. Већ од 13. маја Аустриа Ерлајнс (Austrian Airlines) ће, први пут, Тиват повезати директном авио линијом са Бечом, казао је Прашчевић.

Истакао је да су задовољни оствареним резултатима, да су најаве јако добре, а да će у јуну бити отворене и неке нове линије.

Ове године нас очекују и три нове чартер линије из Литваније, Летоније и Естоније од стране авио-компаније Ер Монтенегро “Air Montenegro“, чиме ће авио-повезаност са овим земљама бити додатно унапријеђена.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here