Успорена динамика радова у кориту Љутог потока, извођачу нови рок

Љути поток

У Друштву за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре незадовољни су динамиком санације Љутог потока на Топлој. Одлучили су да заједно са надзором Сан Инвест из Будве извођачу, односно, компанији Гогић Инжењеринг из Подгорице, одреди нови рок за завршетак радова, уз могућност раскида уговора, уколико тај рок буде пробијен.

Регулација Љутог потока је неопходна, како би почела изградња саобраћајнице НОВА Т5 на Топлој. Након више неуспјелих тендера и кашњења, посао је започела фирма Гогић.  Извођачу је предочен нови рок од 45 радних дана за завршетак посла, казао је за РТХН директор Друштва за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре у Општини Херцег Нови Милан Зарић:

Милан Зарић

– Од самог почетка нисмо, уопште, задовољни како је ишло. Предуго је трајао избор извођача радова. Нисмо се усрећили од старта, јер радови нису кренули на вријеме због сезоне. Како су рекли из компаније да су били спремни да крену у акцију, јер то и јесте право вријеме за рад када нема падавина, подземних вода, али нисмо могли то да уклопимо. Од септембра су они имали нека друга градилишта и друге обавезе тако да тада нису могли да почну радове на санацији Љутог потока. И када су кренули динамика је јако лоша, оцјењује Зарић.

Извођач се правда да је динамика радова лоша због подземних вода и терена. За регулацију Љутог потока на Топлој, тендером је предвиђено око 250.000 еура, а Зарић напомиње да су у самом почетку имали проблем са увођењем извођача у посао.

– Бране се тиме да је велики доток вода, да не могу да изведу одређена бетонирања. Ми смо у сталном контакту са надзором, фирмом Сан инвест. Тражимо да се испоштује динамика радова и уколико не буду спремни ми ћемо ићи на раскид уговора и расписивања новог тендера. Рачунамо и на периоде када су падавине, али бојим се да ћемо доћи до љета и нећемо завршити посао. Или ће се испоштовати динамика радова или ћемо раскинути уговор са извођачем, најавио је Зарић.

Санација Љутог потока је предуслов за изградњу нове саобраћајнице Т5 на Топлој али и за обезбјеђење околних објеката:

– Како смо договорили 45 дана је крајњи рок да би они све завршили. Колико данас то ће бити потписано и обавезаћемо извођача да уколико не буде извршено – поништићемо уговор, потврдио је Зарић.

С друге стране у Друштву за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре су задовољни завршетком пројекта изградње канализационе мреже Земунска 1, те истичу да ће већ сутра бити расписан тендер за Земунску 2.

1 COMMENT

  1. Ovo je strašna zloupotreba novskog budžeta.Pravi se put od oko pola miliona eura da bi se mogli prodati bolje aparmani koji imaju prilaz sa gornjeg puta.Time se uništavaju ionako malobrojna parking mjesta na Toploj 2.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here